США офіційно розпочали розслідування ймовірної крадіжки інтелектуальної власності Китаєм

США офіційно розпочали розслідування ймовірної крадіжки інтелектуальної власності Китаєм

Фото: Reuters

Розслідування ускладнить і так непрості стосунки між країнами.

Сполучені Штати в п'ятницю офіційно розпочали розслідування ймовірної крадіжки Китаєм інтелектуальної власності.

Про це повідомляє Reuters.

Розслідування є першим подібним заходом адміністрації Дональда Трампа проти китайської торговельної практики, що, як стверджують Білий дім та американські бізнес-групи, завдає збитків американської промисловості.

"Після консультацій із зацікавленими сторонами та іншими державними установами я вирішив, що ці критичні питання заслуговують на ретельне розслідування", - заявив американський торговельний представник Роберт Лайфайзер.

Трамп неодноразово виступав проти китайської торговельної практики, але, як президент, він до цього тижня не вживав якихось заходів з цього питання.

Розслідування, ймовірно, ще більше ускладнить відносини США з Китаєм, найбільшим торговим партнером країни. Адміністрація Трампа просить Пекін вплинути на Північну Корею припинити свої ядерні та ракетні програми.

Нагадаємо, 14 серпня президент США Дональд Трамп ухвалив дозвіл на розслідування ймовірної крадіжки Китаєм інтелектуальної власності.

Влада Китаю вимагає від іноземних компаній ділитися інформацією та технологіями із китайськими партнерами, щоб мати змогу вести бізнес у цій країні. Через це, за підрахунками адміністрації Трампа, збиток США може становити 600 мільярдів доларів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація