Північна Корея погрожує "неминуче" вдарити ракетами по США

Північна Корея погрожує "неминуче" вдарити ракетами по США

Фото: Reuters

Найзакритіша країна світу постійно проводить ядерні випробування та запускає ракети над сусідніми країнами.

У небі біля Північної Кореї пролетіли американські бомбардувальники "Лансер" у супроводі винищувачів. Так США хочуть показати цій країні, що можуть завдати удару у відповідь на ядерну загрозу Північної Кореї.

Військові літаки пролетіли у міжнародному повітряному просторі на схід від узбережжя Північної Кореї, уточнили в Пентагоні. Про це пише Reuters.

Це сталося після невеликого землетрусу в цій країні. Експерти та представники влади стверджують, що землетрус був спричинений черговим випробуванням ядерної бомби у Північній Кореї.

"Це найвіддаленіша відстань на північ від демілітаризованої зони для будь-якого американського літака або бомбардувальника, що літав у XXI столітті. Це підкреслює серйозність, якою ми відповідаємо (Північній Кореї) на безрозсудну поведінку", - наголосила речниця Пентагону Дана Вайт.

Водночас міністр закордонних справ Північної Кореї Лі Ен Хо під час виступу на Генасамблеї ООН сказав, що удар ракет по США "неминучий". Він назвав президента США Дональда Трампа "психічно ненормальною людиною, повною манії величі та самовдоволення". Міністр стверджував, що Трамп намагається перетворити ООН в "гніздо гангстерів" і додав, що санкції проти Північної Кореї не вплинуть на її рішучість.

Тим часом Іран випробував нову балістичну ракету, яка здатна нести кілька боєголовок.

Повʼязані теми:

Наступна публікація