США розмірковують про виділення Україні летальної зброї для боротьби з РФ

США розмірковують про виділення Україні летальної зброї для боротьби з РФ

Фото: Getty Images

Порошенко озвучив це питання під час візиту до США.

Адміністрація Білого дому перебуває поки не ухвалила рішення щодо надання Україні летальної зброї оборонного характеру у зв'язку з російською агресією проти неї на східних рубежах.

Про це заявив представник Держдепартаменту США, - пише Укрінформ.

"Ми не виключали би, що надамо таку зброю Україні, але ми поки не прийняли рішення в цьому питанні", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства. Минулого місяця в столиці США з робочим візитом перебував президент України Петро Порошенко та порушував це питання під час зустрічей у Білому домі й Держдепартаменті.

Петро Порошенко обговорив питання війни та миру з низкою американських керманичів

Петро Порошенко обговорив питання війни та миру з низкою американських керманичів

"Переговори президента Порошенка, коли він був тут, у Вашингтоні, охоплювали весь спектр співробітництва в галузі безпеки між США і Україною. Тож, бажання України нам добре відомі, й наша позиція продовжує перебувати у стадії прийняття рішення", - резюмувала представник Держдепартаменту США.

Нагадаємо, на початку березня Палата представників підтримала виділення 150 мільйонів доларів на військову підтримку України. Кошти будуть доступні для Пентагону для надання Україні військової підтримки, включаючи, зокрема, надання летальної зброї оборонного спрямування і оснащення, логістичної підтримки, підтримки розвідки української армії і сил національної безпеки, навчання особового складу українських збройних сил тощо.

Повʼязані теми:

Наступна публікація