США розмістять у Польщі додатково кількатисячну армію своїх військових

США розмістять у Польщі додатково кількатисячну армію своїх військових

Фото: Getty Images

Військові будуть розміщуватись на спеціальних правах.

Сполучені Штати Америки передислокують до Польщі ще майже дві тисячі військовослужбовців, хоча попередньо планувалось розміщення лише до однієї тисячі.

Про це повідомляє місцеве видання Dziennik Gazeta Prawna.

Там уточнюють, що президенти Анджей Дуда і Дональд Трамп підтвердять у Вашингтоні принципи, на яких буде посилено присутність США в Польщі. "Згідно з планами, до Польщі має прибути до двох тисяч американських солдатів, а не, як передбачалося раніше, до тисячі", - зазначає видання.

Також зазначено, що війська будуть розміщуватись на спеціальних правах, до  того ж Польщі також буде передано командування V корпусом армії США з Кентуккі. Є також план, щоб з Німеччини до Польщі перебазувалися близько 30 американських F-16.

Видання зазначає, що під час зустрічі буде підписано угоду Defence Cooperation Act, що регулює правила, за якими американці будуть працювати у Польщі. Для цього Польщі буде передано п'ять вживаних, але новіших, ніж використані польськими ВПС, транспортних літаків C-130 Hercules.

За даними журналістів, Польща має намір купити в США бойові вертольоти AH-64 Apache або Bell AH-1Z Viper.

Нагадаємо, що зараз у Польщі розміщені близько 5 тисяч американських військових. А на минулому тижні Трамп заявив, що "закінчує епоху воєн" та США не вирішуватимуть чужі конфлікти. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація