США розповіли про план із протистояння Росії і Китаю в Африці

США розповіли про план із протистояння Росії і Китаю в Африці

Фото: Reuters

Радник Трампа також засудив політику РФ і Китаю в Африці.

Вашингтон буде приділяти більше уваги протистоянню впливу РФ та Китаю в Африці - адміністрація Трампа пропонує стратегію, яка зосередиться на торгівлі, просуванні американських технологій і боротьбі з тероризмом.

Про це заявив радник з нацбезпеки США Джон Болтон, передає "Голос Америки".

"Економічні зусилля Сполучених Штатів будуть зосереджуватись на африканських урядах, які діють як стратегічні партнери і намагаються покращувати керівництво та прозорі ділові практики", - зазначив Болтон.

Радник Трампа також засудив політику РФ і Китаю в Африці, заявивши, що вони "умисно і агресивно" намагаються отримати економічні переваги над США в Африці.

"Болтон розкритикував Росію за дії зі зміцнення свого впливу в Африці без поваги до правових норм та за використання економічних важелів для того, щоб отримати підтримку від цих країни в ООН", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, політик звинуватив РФ у тому, що вона продовжує "продавати зброю та енергоресурси за голоси в ООН" і видобувати "природні ресурси регіону задля власного зиску".

"Болтон розкритикував Китай за "хабарництво, укладання непрозорих угод та використання боргової політики, щоб зробити Африку заручницею бажань та вимог Пекіна", - пише видання.

Нагадаємо, що раніше США закликали союзників припинити використовувати обладнання Huawei.

Повʼязані теми:

Наступна публікація