США розробили список санкцій через придбання Туреччиною російських ЗРК С-400 – Bloomberg

США розробили список санкцій через придбання Туреччиною російських ЗРК С-400 – Bloomberg

Фото: Associated Press

Санкції введуть найближчим часом.

Сполучені штати підготували пакет санкцій стосовно Туреччини за отримання від Росії комплектуючих для зенітних ракетних систем С-400.

Про це 13 липня пише Bloomberg з посиланням на власні джерела.

За словами співрозмовника агентства, американська влада має намір дочекатися річниці спроби держперевороту в Туреччині, який відбувся 2016-го року, щоб "уникнути розпалювання подальших спекуляцій про те, що США несуть відповідальність за повстання". Про санкції мають оголосити наприкінці наступного тижня.

Відомо, що американська влада визначилася з варіантом обмежувальних заходів.

Який саме пакет санкцій в результаті вирішили застосувати в адміністрації США, джерела не уточнили, зазначивши, що всі санкції були розроблені в рамках закону CAATSA ( "Про протидію ворогам Америки через санкції"). У підсумку цей план повинен буде схвалити Трамп.

Нагадаємо, 12 липня, до Анкари (Туреччина) доправили першу партію російського обладнання з протиракетної оборони С-400. 

Раніше Штати неодноразово закликали Туреччину відмовитися від купівлі російських зенітно-ракетних комплексів С-400. Інакше Анкарі пригрозили "серйозними наслідками": Штати не продадуть Туреччині ані F-35 (американський винищувач-бомбардувальник), ані Patriot (зенітно-ракетні комплекси).

Зазначимо, що міністр оборони Туреччини Хулуси Акар заявив, що Туреччина придбає у Росії зенітно-ракетні системи С-400 через нагальну потребу забезпечити безпеку країни. За його словами, розміщення С-400 в Туреччині розпочнеться в жовтні, а командування ЗС Туреччини пізніше визначить місця їх дислокації.

Росія розгорнула в окупованому Криму новий батальйон зенітно-ракетних комплексів С-400

Росія розгорнула в окупованому Криму новий батальйон зенітно-ракетних комплексів С-400

Повʼязані теми:

Наступна публікація