США розширили санкції проти Росії - до списку потрапили п'ятеро росіян і чеченський спецзагін

США розширили санкції проти Росії - до списку потрапили п'ятеро росіян і чеченський спецзагін

Фото: Getty Images

Деякі з росіян потрапили до списку через порушення прав людини.

Міністерство фінансів США розширило санкційний список і внесло до нього п’ятеро росіян в рамках "закона Магнітського" та чеченський спеціальний загін швидкого реагування "Терек".

Про це йдеться в повідомленні відомства.

Сполучені Штати додали до списку командира загону "Терек" Абузаєда Вісмурадова за "позасудові вбивства, катування або інші грубі порушення міжнародно визнаних прав людини"; екс-начальника колонії №7 в Карелії Сергія Коссієва "за позасудові вбивства, катування або інші грубі порушення міжнародно визнаних прав людини". Останній став відомий після заяв опозиційного активіста Ільдара Дадіна про побиття в колонії, де він відбував покарання за порушення правил проведення масових заходів. У січні 2019 року Коссієв отримав у Росії 2,5 роки колонії за перевищення повноважень і зловживання.

Також США впровадили санкції проти екс-слідчої Слідчого комітету РФ Олени Трикулі та Геннадія Карлова "за участь у спробах приховати юридичну відповідальність за затримання, зловживання або смерть Сергія Магнітського". Карлов як представник Міністерства внутрішніх справ РФ висував помилкові заяви або такі, що вводять в оману у "справі Магнітського".

Крім того, до санкційного списку потрапив Руслан Геремєєв. Його додали за діяльність від імені глави Чечні Рамзана Кадирова "у справі, що стосується позасудових вбивств, катувань або інших грубих порушень міжнародно визнаних прав людини". Зазначимо, що Геремєєв фігурував у справі щодо вбивства опозиційного російського політика Бориса Нємцова.

Відтепер блокується будь-яка власність зазначених осіб у межах юрисдикції США та заборонені транзакції громадян США, які стосуються вищезгаданих росіян.

Нагадаємо, раніше Державний департамент США розробив пропозиції щодо нового пакету антиросійських санкцій.

Україна запроваджує дзеркальні санкції проти Росії

Україна запроваджує дзеркальні санкції проти Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація