США скличуть екстрене засідання ООН через криваві протести в Ірані

США скличуть екстрене засідання ООН через криваві протести в Ірані

Фото: Reuters

Під час протестів іранські правоохоронці уже заарештували майже півтисячі осіб лише у столиці країни Тегерані.

Найближчим часом США скличуть екстрене засідання ООН через протести в Ірані.

Про це повідомила постпред США при ООН Ніккі Хейлі на прес-конференції.

"В ООН повинні висловитися. Через декілька днів ми зберемо екстрене засідання в Нью-Йорку і у Раді ООН з прав людини в Женеві. Ми не повинні мовчати. ​​Іранський народ вимагає свободу", - заявила Хейлі.

Нагадаємо, від 30 грудня в Ірані тривають протести, під час яких люди вимагають змін в економіці, оскільки зростає рівень інфляції, незадовільне продуктове забезпечення. Крім того, висувається низка політичних вимог: зміни у владі і відмова від участі в регіональних конфліктах. Під час протестів іранські правоохоронці уже заарештували майже півтисячі осіб лише у столиці країни Тегерані. А кількість загиблих, за даними Reuters, становить 29. 

Тим часом, верховний лідер Ірану Алі Хаменеї заявив, що винними у масових заворушеннях та заворушеннях в країні є вороги республіки. Він заявив, що "вороги Ірану об'єдналися" і використовували гроші, зброю, політику і розвідувальні сили з метою стурбувати ісламську республіку. Також іранська влада вирішила тимчасово заблокувати доступ до соцмереж Instagram і Telegram, щоб "підтримувати мир". 

Протестна хвиля в Ірані: більш як 20 загиблих, майже 500 заарештованих

Протестна хвиля в Ірані: більш як 20 загиблих, майже 500 заарештованих

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація