США та Південна Корея відклали спільні військові навчання через критику КНДР

США та Південна Корея відклали спільні військові навчання через критику КНДР

Фото: Associated Press

Північну Корею закликали повернутися до столу переговорів "без попередніх умов чи вагань".

США та Південна Корея заявили, що відкладають спільні військові повітряні навчання, які Північна Корея розкритикувала як провокаційні.

Про це міністр оборони США Марк Еспер та його південнокорейський колега заявили 17 листопада  в Бангкоку, передає Associated Press.

Еспер заявив журналістам, що не вважає це поступкою Північній Кореї.

"Ми ухвалили це рішення як акт доброї волі, щоб зробити сприятливе середовище для дипломатії та просування миру", - сказав Еспер.

Як зазначається, у п’ятницю, 15 листопада, коли Еспер був у Сеулі для консультацій з південнокорейськими чиновниками, не було жодного слова про можливе перенесення військових повітряних навчань.

"Я вважаю це добросовісним зусиллям Сполучених Штатів та Республіки Корея, щоб домогтися миру ... сприяти політичній угоди, що призведе до денуклеаризації Корейського півострова", - сказала Еспер.

За його словами, Сеул та Вашингтон заохочують Північну Корею "продемонструвати ту саму доброзичливість" у питаннях своїх власних військових підготовок та навчань.

Він також закликав Північну Корею повернутися до столу переговорів "без попередніх умов чи вагань".

Еспер заявив, що навіть без запланованих навчань південнокорейських та американських повітряних сил обидва війська "залишаються у високій готовності".

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Північної Кореї у неділю, 6 жовтня, звинуватило уряд США у проведенні "ворожої політики" та використанні діалогу для внутрішніх цілей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація