США в ОБСЄ розповіли, за яких умов можна проводити вибори в ОРДЛО

США в ОБСЄ розповіли, за яких умов можна проводити вибори в ОРДЛО

Фото: flickr.com

Україна має повністю контролювати кордон.

Постійний представник США при ОБСЄ Джеймс Гілмор заявив, що вибори на території тимчасово окупованої території Донецької і Луганської областей мають відбуватися під українським контролем, у безпечних умовах та після відновлення Україною контролю над кордоном і виведення з її території російських сил. Про це він заявив під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні.

"Сполучені Штати закликають до відновлення українського контролю над своїм міжнародним кордоном з Росією. Вільні та чесні вибори повинні відбуватися під українським контролем і в безпечних умовах, коли очолювані Росією сили і незаконні збройні формування будуть виведені з території України", - заявив Гілмор.

За його словами, спостерігачі ОБСЄ документують необмежений потік залізничних вагонів, вантажівок і військової техніки, які щодня проходять з Росії на контрольовану Росією територію на сході України.

"Цей неконтрольований потік сил і техніки є прямим викликом зусиллям з підготовки до вільних і чесних місцевих виборів на Донбасі", - додав американський посол.

Нагадаємо, 10 грудня повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін виступає проти повернення Україні контролю над ділянкою російсько-українського кордону до проведення виборів на території окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Під час "нормандського саміту" домовилися про вибори в ОРДЛО, обмін полоненими та розведення військ

Під час "нормандського саміту" домовилися про вибори в ОРДЛО, обмін полоненими та розведення військ

Повʼязані теми:

Наступна публікація