США відмовили Мадуро в розриві дипвідносин і будуть співпрацювати з Гуайдо

США відмовили Мадуро в розриві дипвідносин і будуть співпрацювати з Гуайдо

Фото: Associated Press

Америка не визнає режим Мадуро як уряд Венесуели.

Сполучені Штати Америки будуть підтримувати дипломатичні відносини з Венесуелою через екс-спікера венесуельського парламенту Хуана Гуайдо, який оголосив себе президентом. 

Про це сказав держсекретар США Майк Помпео в поширеному американським держдепартаментом заяві.

"Сполучені Штати підтримують дипломатичні відносини з Венесуелою, і будуть здійснювати відносини з Венесуелою через уряд тимчасового президента Хуана Гуайдо, який запросив нас залишатися у Венесуелі", - йдеться в повідомленні Майка Помпео.

"США не визнають режим Мадуро як уряд Венесуели. Відповідно Сполучені Штати не вважають, що у колишнього президента Ніколаса Мадуро є законне право розривати дипломатичні відносини", - сказав держсекретар.

Помпео попередив, що Вашингтон готовий "притягнути до відповідальності всіх, хто буде загрожувати безпеці нашої дипмісії і її співробітників".

Опозиційний лідер Венесуели визнав себе тимчасовим президентом

Опозиційний лідер Венесуели визнав себе тимчасовим президентом

Нагадаємо, що раніше президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив про рішення розірвати дипломатичні і політичні відносини із США, які підтримали Гуайдо.

Нагадаємо, 23 січня у Венесуелі розпочалися масові протести проти президента Ніколаса Мадуро. Лідер опозиційної Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе президентом країни. Національна асамблея в свою чергу оголосила Гуайдо виконуючим обов'язки президента країни.

Білий дім оголосив, що президент США Дональд Трамп уже офіційно визнав його легітимним керівником Венесуели. Про визнання Гуайдо легітимним лідером Венесуели заявили Бразилія, Парагвай, Колумбія, Перу, Чилі та Канада. Також Хуана Гуйадо підтримала Організація американських держав.

Повʼязані теми:

Наступна публікація