США відмовилися від ядерної співпраці з Росією, а Німеччина зупинила спільну угоду на € 100 млн

США відмовилися від ядерної співпраці з Росією, а Німеччина зупинила спільну угоду на € 100 млн

Чиновники пояснюють, що робочий настрій утратили через анексію Криму.

Америка відмовляється від ядерної співпраці з Росією через Україну. Угода про найтіснішу за всю історію співпрацю вчених-ядерників обох країн зірвана через анексію Криму, йдеться в сюжеті ТСН. 19:30

Вашингтон призупиняє ядерну угоду з Москвою. Документ, підписаний лише 11 місяців тому, міг стати основою для найтіснішої за всю історію співпраці вчених-ядерників обох країн. Утім, міністерство енергетики США несподівано скасовує всі цьогорічні візити росіян, зокрема, й до американських лабораторій, де створюється ядерна зброя.

В інтерв'ю журналістам чиновники пояснюють, що робочий настрій утратили через анексію Криму. 

"Ми дуже чітко дали зрозуміти, що зараз не час вести справи, ніби нічого не сталося", - сказав заступник міністра енергетики США Деніел Поунмен. 

Америка відмовляється від ядерної співпраці з Росією через Україну

Америка відмовляється від ядерної співпраці з Росією через Україну

Більше, ніж передбачено санкціями, робить німецький уряд. Чиновники зупиняють угоду, підписану ще до їхнього запровадження, та забороняють німецькій компанії будувати для росіян тренувальний табір. Реалізацію проекту вартістю у сто мільйонів євро призупинили ще в березні, після анексії Криму. Через нинішню ситуацію в Україні угоду остаточно зупинили. 

Крім того, Італія також заморожує спільний із Росією проект. Італійці відмовляються працювати над будівництвом спільного підводного човна "Ес-1000". Російські чиновники таким рішенням приголомшені й сподіваються, що його ще змінять. 

Як вже раніше повідомлялося, Німеччина заборонила своїй компанії постачати зброю Росії.

Кореспондент ТСН Катерина Федорченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація