США відправить до Сомалі найбільший контингент військових за 20 років

США відправить до Сомалі найбільший контингент військових за 20 років

Фото: Getty Images

Військові прибудуть на прохання уряду Сомалі і будуть діяти в тісній координації з ним.

У США повідомили, що направлять до Сомалі кілька десятків військових для навчання армії цієї країни й її постачання для боротьби проти ісламістського угруповання "Аш-Шабаб".

Про це інформує Радіо Свобода.

Йдеться про приблизно 40 військовослужбовців. Це буде найбільше розгортання військ США у Східній Африці приблизно за 20 років.

Ці військові прибудуть на прохання уряду Сомалі і будуть діяти в тісній координації з ним, а також із миротворчими силами Африканського союзу, яким вони теж будуть допомагати.

Нагадаємо, що раніше Білий дім розширив повноваження американських військових щодо нанесення авіаударів по бойовиках угруповання "Аш-Шабаб", які мають зв'язки з "Аль-Каїдою", в Сомалі.

Про це в четвер, 30 березня, повідомило агентство Reuters з посиланням на двох офіційних представників Пентагону.

За їхніми словами, окремі райони цієї африканської країни були визнані адміністрацією "зоною активних бойових дій" на період до 180 днів. При цьому на столицю країни Могадішо цей режим не поширюється.

Як відомо, від 1988 року і до сьогодні в Сомалі триває громадянська війна, одними з її учасників є бойовики з угруповання "Аш-Шабаб", яке 2012 року об'єдналося "Аль-Каїдою".

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація