США визначили головний напрямок удару по "Ісламській державі" в Сирії - NYT

США визначили головний напрямок удару по "Ісламській державі" в Сирії - NYT

США активізує боротьбу з "ІД" / Фото: Reuters

Обама дав згоду на організацію наступу на терористів.

Американська коаліція, яка веде боротьбу з "Ісламською державою", готова відкрити головний фронт у північно-східній частині Сирії, для збільшення тиску на Ракку, яка де-факто є столицею терористів "ІД".

Про це заявили американські військові та адміністративні чиновники, повідомило видання The New York Times.

Минулого тижня президент США Барак Обама дав згоду на два важливі кроки для організації наступу на терористів.

Обама наказав Пентагону надати зброю, боєприпаси та амуніцію безпосередньо сирійським опозиційним силам. Крім того, президент США підтримав ідею збільшення повітряних обстрілів з авіабази у Туреччині, проте важливі деталі ще очікують на додаткове доопрацювання.

Разом усі ці заходи мають збільшити можливості арабських бійців (від 3 до 5 тисяч) до яких приєднаються більше 20 тисяч курдських повстанців, яких будуть підтримувати десятки винищувачів коаліції, направлені для наступу на Ракку.

Крім того, боротьба має допомогти зайняти сирійським опозиціонерам важливу частину кордону з Туреччиною та "відрізати" канали постачання для "ІД".

На думку американського військового командування, новий наступ може змінити динаміку подій на території. 

Нагадаємо, що наразі Сирія потерпає від бомбардування російської авіації, яка мала б боротися з "ІД", проте обстрілює позиції опозиційних сил. Росія завдає потужних авіаударів по позиціях повстанців, які виступають проти президента Сирії Башара Асада, за допомогою високоточної керованої ракети Х-29Л, від чого загинули десятки мирних жителів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація