США ввели 25-й пакет санкцій проти Ірану

США ввели 25-й пакет санкцій проти Ірану

Фото: pixabay.com

Тиск на Іран продовжиться.

Сполучені Штати Америки оголосили про запуск нового пакету санкцій проти ряду фізичних і юридичних осіб в Ірані у зв'язку з розробкою ядерної програми. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів США.

"Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США спільно з Державним департаментом США ввів сьогодні санкції проти 14 осіб і 17 організацій, причетних до діяльності іранської Організації оборонних інновацій та досліджень (SPND), яка надавала підтримку організаціям, які вже перебувають під санкціями і чий персонал зіграв провідну роль у ядерних зусиллях іранського режиму", - йдеться у документі.

Міністр фінансів США Стівен Мнучин пообіцяв, що тиск на Іран продовжиться. "Сполучені Штати продовжать чинити максимальний тиск на іранський режим, використовуючи всі економічні інструменти для запобігання розвитку в Ірані зброї масового знищення", - уточнив він.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року набрали чинності всі санкції США, які були скасовані раніше, після підписання Іранської ядерної угоди. На початку травня 2018 року Трамп оголосив про вихід із ядерної угоди з Іраном, укладеної в 2015 році разом з Росією, Китаєм, Великою Британією, Францією і Німеччиною. Також було оголошено про відновлення дії санкцій проти Тегерана, що, згідно з планом дій, знімалися в обмін на закриття ядерної програми.

ЄС планує подовжити на півроку санкції проти Росії

ЄС планує подовжити на півроку санкції проти Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація