США ввели санкції проти російської групи хакерів з "Корпорації зла". Під обмеження потрапили й українці

США ввели санкції проти російської групи хакерів з "Корпорації зла". Під обмеження потрапили й українці

Фото: Associated Press

Evil Corp завдала шкоди в розмірі 100 млн доларів.

4 грудня Міністерства юстиції та фінансів США наклало санкції на низку компаній та осіб, причетних до кіберзлочинів хакерської групи "Корпорація зла" (Evil Corp.).

Про це повідомляється на сайті відомства.

Там пояснили, що санкції проти Evil Corp "складова частина масштабних дій, спрямованих проти однієї з найактивніших у світі кримінальних організацій в кіберсфері".

Під обмеження потрапили 17 людей, більшість з яких росіяни. Зокрема це лідер групи Максим Якубець, уродженець України, який "також надає пряму допомогу зловмисним кіберзусиллям російського уряду", і активні члени групи Денис Гусєв та Ігорь Турашов. Ще двоє мають громадянство України – це Тетяна Шевчук та Руслан Замулько.

Також під обмеження потрапили сім компанії, пов’язані групою та її фінансові фасилітатори. Це Evil Corp, а також "Бизнес-Столица", "Оптима", "Трейд Инвест", "ЦАО - Центр Автообслуживания", "Вертикаль" та "Юником".

Як зазначає відомства, Evil Corp "керується групою людей, що базуються в Москві, Росія, які мають багаторічний досвід і добре розвинені, довірені стосунки один з одним",

Злочинна група використовувала зловмисне програмне забезпечення "Dridex", яке після зараження змогло вкрасти дані для входу в систему та очистити рахунки банківських службовців та клієнтів, передаючи гроші на офшорні рахунки, що контролюються Evil Corp.

Мінфін США також повідомив, що діяльність Evil Corp завдала шкоди в розмірі 100 млн доларів. Там також припускають, що злочинні доходи "Корпорації зла" "значно вищі" за викрадені суми. Також повідомляється, що один з російських хакерів намагався викрасти понад 220 млн доларів з банківських рахунків.

Нагадаємо, група російських хакерів під назвою Turla зламала систему іранських кіберзлочинців OilRig для шпигунства за десятками країн Близького Сходу. Атаки виявили у понад 35 країнах. Щонайменше 20 були "успішними". Мета полягала в тому, щоб вкрасти секретні дані та документи цілої низки цілей, серед них і уряди країн.

Британські й американські спецслужби викрили подвійну схему кремлівських хакерів

Британські й американські спецслужби викрили подвійну схему кремлівських хакерів

Повʼязані теми:

Наступна публікація