США ввели санкції проти восьми банків КНДР

США ввели санкції проти восьми банків КНДР

Фото: Reuters

В американському Мінфіні вважають, що вони сприяють уряду КНДР у розробці ядерної та ракетної програм.

Мінфін США оголосив у вівторок про введення санкцій проти восьми північнокорейських банків.

Також обмеження введені щодо 26 співробітників цих банків. Йдеться про трьох представників банків КНДР в Росії - представників Зовнішторгбанка КНДР у Владивостоці, а також банків Korea Kumgang Group Bank і Korea Unification Development Bank в Москві.

Трамп ухвалив нові санкції проти КНДР

Трамп ухвалив нові санкції проти КНДР

Санкції торкнуться такі банки, як Agricultural Development Bank, Cheil Credit Bank, Hana Banking Corporation International Industrial Development Bank, Jinmyong Joint Bank, Jinsong Joint Bank, Koryo Commercial Bank Ltd, Ryugyong Commercial Bank, які, як вважає американський Мінфін, сприяють уряду КНДР у розробці ядерної та ракетної програм.

Раніше міністр закордонних справ КНДР Ри Юн Хо заявив, що КНДР буде збивати бомбардувальники США в міжнародному авіапросторі у відповідь на те, що нібито президент Дональд Трамп "оголосив війну" КНДР.

Напередодні Кім Чен Ин у відповідь на загрозу Трампа повністю знищити КНДР назвав президента США "дідуганом, який зійшов з розуму", який дорого заплатить за свої погрози.

У заяві, поширеній через кілька годин після оголошення Вашингтоном нових санкцій проти Пхеньяну, Кім Чен Ин заявив, що він розцінює слова Трампа як оголошення війни. "Я безсумнівно і виразно усмирю вогнем вижив з розуму старого", - заявив Ин.

Провокації з боку КНДР останнім часом слідують одна за одною. Північна Корея не припиняє запускати ракети різної дальності, а 3 вересня Пхеньян оголосив про успішне випробування водневої бомби.

Президент США Дональд Трамп у зв'язку з цим не виключив військового відповіді на дії Пхеньяна, пообіцявши відповісти "з вогнем і люттю" у разі, якщо Пхеньян продовжить випробування ракет.

Увечері в суботу кілька американських бомбардувальників в супроводі винищувачів здійснили рейд вздовж берегів КНДР в безпосередній близькості від повітряного простору цієї країни.

За словами представника Пентагону, це був сигнал Пхеньяну про те, що США розглядають різні варіанти відповіді на загрози.

12 вересня Рада безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію про введення нових обмежувальних заходів відносно КНДР через проведеного на початку місяця ядерного випробування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація