До України замість посла США прибув новий тимчасовий повірений у справах

До України замість посла США прибув новий тимчасовий повірений у справах

Фото: УНІАН

Ним став ексочільник посольства США у 2006-2009 роках.

США призначили дипломата Вільяма Тейлора тимчасово повіреним у справах Штатів в Україні.

Про це повідомляє посольство США на своїй сторінці у Facebook.

"Посольство США в Києві вітає посла Вільяма Тейлора, який повернувся до України як тимчасово повірений у справах США. Він керуватиме нашою командою в цей час історичних виборів і перехідного періоду. Посол Тейлор принесе в нашу команду багатий дипломатичний досвід у цей важливий момент у відносинах між Україною та США", - йдеться у повідомленні.

Сам Тейлор зазначив, що прагне підтримувати партнерські стосунки між США та Україною, зокрема і командою президента Зеленського.

"Я з нетерпінням чекаю того, щоб очолити команду посольства США у розбудові міцних робочих відносин з президентом Зеленським та його командою, іншими українськими посадовцями та політичними силами, а також підтримці наших міцних партнерських відносин з громадськими організаціями та українським народом", - підкреслив дипломат.

Водночас, попередня тимчасова повірена у справах Крістіна Квін стане заступником Тейлора. Вільям Тейлор вже працював послом США в Україні у 2006-2009 роках. Також він є спеціалістом у питаннях Близького Сходу, свого часу працював директором офісу з відновлення Іраку після військової операції США. Окрім цього, Тейлор був заступником радника з оборони місії США при НАТО.

Нагадаємо, посол США Марі Йованович завершила роботу на своїй посаді 20 травня. Державний департамент США повідомив, що відкликає свого посла з України через планову ротацію.

У березні нинішнього року навколо Марі Йованович вибухнув скандал після заяв генпрокурора України Юрія Луценка. За його словами, що під час першої зустрічі після призначення на цю посаду із послом США вона передала йому список осіб, проти яких не можна проводити розслідування.

У Державному департаменті США спростували інформацію, яку озвучив генпрокурор Луценко. МЗС України заявило, що цінує посла США в Україні Марі Йованович та що плідно співпрацює з нею. 

Розповідаємо про Надзвичайну і Повноважну посла США в Україні – Марі Йованович

Розповідаємо про Надзвичайну і Повноважну посла США в Україні – Марі Йованович

Повʼязані теми:

Наступна публікація