США запровадили санкції проти іранських компаній за підтримку організації, що вербує дітей для війни у Сирії

США запровадили санкції проти іранських компаній за підтримку організації, що вербує дітей для війни у Сирії

Фото: Reuters

У "чорному списку" - найбільші виробники сталі і тракторів на Близькому Сході.

Міністерство фінансів США 16 жовтня запровадило санкції проти мережі компаній, які американський уряд звинуватив у підтримці іранської напіввійськової організації "Басідж", що входить до складу Корпусу вартових ісламської революції.

Про це повідомляє Reuters.

До "чорного списку" потрапили 20 іранських компаній та фінансових установ. Серед них -  Bank Mellat, Mehr Eqtesad Bank, Mehr Eqtesad Iran Investment Co та ще п'ять інвестиційних фірм.

Санкції також спрямовані проти Iran Tractor Manufacturing Co, найбільшого виробника тракторів на Близькому Сході, а також проти Esfahan’s Mobarakeh Steel Co, найбільшого виробника сталі на Близькому Сході та у Північній Африці.

Американським компаніям заборонено укладати угоди з цими іранськими компаніями, наявні в США активи цих компаній блокуються.

Мінфін США заявляє, що внесені до "чорного списку" компанії та установи фінансують організацію "Басідж", яка, за словами американських урядовців, вербує, готує і відправляє воювати до Сирії дітей. Окрім того, "Басідж" звинувачують у жорстоких придушеннях протестів та серйозних порушеннях прав людини в Ірані.

Нагадаємо, у липні 2015 року був підписаний Спільний всеосяжний план дій (СВПД) між Іраном і міжнародними посередниками. У травні 2018 року президент США Дональд Трамп назвав угоду "поганою" і заявив про вихід із неї Сполучених Штатів. У своєму виступі на Генасамблеї ООН 25 вересня Трамп заявив, що Вашингтон 5 листопада запровадить другий блок санкцій проти Ірану.

США запровадили нові санкції проти Ірану

США запровадили нові санкції проти Ірану

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація