США завдали авіаудару по проіранських ополченцях у Сирії

США завдали авіаудару по проіранських ополченцях у Сирії

Фото: pixabay.com

Удару завдали за вказівкою Байдена.

Американські військові у четвер, 25 лютого, нанесли авіаудар по території в Сирії, яку використовують підтримувані Іраном шиїтські ополченці.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що атака відбулася у відповідь на нещодавний ракетний обстріл позицій США в регіоні. За словами представника Пентагону Джона Кірбі, удар був нанесений "за вказівкою президента Джо Байдена".

"Внаслідок ударів було знищено кілька об'єктів, розташованих на прикордонному контрольно-пропускному пункті, що використовувалися підтримуваними Іраном групами бойовиків, зокрема "Катаїб Хезболла" і "Катаїб Саїд аль-Шухада", - наголосив Кірбі.

Він додав, що відповідні дії були направлені, передусім, на деескалацію конфлікту у Східній Сирії та Іраку. "Операція є недвозначним сигналом; президент Байден буде діяти, щоб захистити персонал американської коаліції", - висловився речник Пентагону.

Раніше в Іраку внаслідок ракетного обстрілу недалеко від міжнародного аеропорту "Ербіль" загинув цивільний підрядник, ще шестеро людей, зокрема американський військовослужбовець, - постраждали. 

Україна приєднається до місії НАТО в Іраку

Україна приєднається до місії НАТО в Іраку

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація