США збираються збільшити бюджетні видатки на допомогу Україні

США збираються збільшити бюджетні видатки на допомогу Україні

Фото: pixabay.com

Зокрема, Пентагону можуть виділити 200 млн дол. для надання військово-технічної допомоги Україні.

У представленому в Конгресі США Консолідованому законі про бюджетні асигнування на 2018 рік збільшено видатки на підтримку України.

Про це повідомляє Посольство України в США.

Зазначається, що загальний обсяг допомоги Україні визначено в обсязі 620,700 млн дол., що перевищує минулорічний кошторис.

Так, згідно із законопроектом, Пентагону виділяється 200 млн дол. для надання військово-технічної допомоги Україні, що на 50 млн дол. більше за асигнування 2017 року. Ці кошти спрямовуватимуться на фінансування конкретних проектів американської підтримки Збройним Силам України, зокрема, таких, як підготовка військовослужбовців, надання військової техніки та спорядження, летальної зброї оборонного характеру, іншого оснащення і послуг військового призначення, логістичне забезпечення. Перелік видів допомоги включає також розвідувальну підтримку збройних та безпекових сил.

Кошторис допомоги Україні по лінії Державного департаменту США та причетних агентств визначено у сумі 420,700 млн дол., що на 10 млн дол. перевищує відповідні видатки минулого року. Збільшене фінансування спрямоване на посилення безпекової підтримки України за програмою “Міжнародне військове фінансування”.

Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 рік ще має бути схвалений Сенатом і Палатою представників та підписаний президентом США.

Раніше повідомлялося, що Конгрес США має намір виділити $ 250 млн на боротьбу з російським впливом. Підсумкова версія проекту бюджету США на 2018 фінансовий рік була оприлюднена 21 березня. Документ передбачає витрати на суму $ 1,3 трильйона, у тому числі $ 700 мільярдів на оборонні витрати.

Повʼязані теми:

Наступна публікація