США зірвали зустріч Радбезу ООН через відмову розкрити подробиці угоди щодо Сирії - Чуркін

США зірвали зустріч Радбезу ООН через відмову розкрити подробиці угоди щодо Сирії - Чуркін

Фото: Reuters

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і держсекретар США Джон Керрі проведуть кілька зустрічей у Нью-Йорку.

Відмова США розкрити подробиці двосторонніх домовленостей з Росією по Сирії не дозволяє прийняти резолюцію про підтримку в Раді Безпеки ООН.

Таку заяву, як передає ТАСС, зробив журналістам постійний представник РФ при всесвітній організації Віталій Чуркін.

Він зазначив, що неготовність Вашингтона розголосити зміст узгоджених на переговорах в Женеві документів не дозволила в п'ятницю, 16 вересня, провести зустріч Радбезу.

"Це досить дивне ставлення Сполучених Штатів, яке не дозволяє провести брифінг, а також, я боюся, прийняти цю резолюцію", — сказав Чуркін.

Дипломат також повідомив, що міжнародна група підтримки Сирії проведе зустріч на полях загальнополітичній дискусії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку 20 вересня.

Крім того, в цей період міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і держсекретар США Джон Керрі проведуть кілька зустрічей у Нью-Йорку.

Нагадаємо, 9 вересня на переговорах в Женеві між главами зовнішньополітичних відомств Росії і США була досягнута домовленість режим припинення вогню в Сирії. Уряд цієї країни підтримав дане рішення. Передбачається, що учасники перемир'я припинять бойові дії, але зроблено виняток для "Ісламської держави" та "Фронт ан-Нусра" – ці організації, визнані терористичними, як і раніше, можна буде атакувати. Але авіація режиму Асада повинна буде припинити польоти.

Міжнародні спостерігачі повідомили про дотримання режиму "тиші" у Сирії

Міжнародні спостерігачі повідомили про дотримання режиму "тиші" у Сирії

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація