США звинуватили росіянку у втручанні у вибори до Конгресу-2018

США звинуватили росіянку у втручанні у вибори до Конгресу-2018

Фото: Reuters

Проект, у якому вона брала участь, фінансувався російським олігархом Пригожиним.

Міністерство юстиції США звинуватило громадянку Росії у втручанні в проміжні вибори до Конгресу, які відбудуться у листопаді цього року.

Про це відомство заявило в п'ятницю, 19 жовтня, передає Reuters.

44-річну Олену Хусяйнову із Санкт-Петербурга звинувачують у "змові з метою втручання в політичну систему США". За даними американського Мін'юсту, Хусяйнова була головним бухгалтером "Проекту Лахта", який, за даними слідства, фінансувався російських олігархом Євгеном Пригожиним і двома підконтрольними йому компаніями.

Прокурори вважають, що діяльність проекту була спрямована на те, щоб посіяти розбрат в політичній системі США. Учасники цього проекту поширювали в Інтернеті дезінформацію щодо безлічі спірних питань, включаючи імміграцію, прапор Конфедерації, контроль над зброєю і спів американського гімну перед матчами Національної футбольної ліги, передає The Washington Post.

Хусяйнову звинувачують у тому, що вона керувала фінансуванням діяльності "Проекту Лахта" на території США, яка включала витрати на оплату активістів, рекламу в соцмережах, реєстрацію доменних імен, купівлю проксі-серверів і просування новинних повідомлень в соціальних мережах.

За даними слідства, загальний бюджет кампанії щодо втручання у вибори в США з 2016 по 2018 роки склав 35 мільйонів доларів.

США накладатимуть санкції на людей та компанії за втручання у вибори

США накладатимуть санкції на людей та компанії за втручання у вибори

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація