Стала відома дата початку суд над Ілоном Маском за те, що назвав рятувальника “педофілом”

Стала відома дата початку суд над Ілоном Маском за те, що назвав рятувальника “педофілом”

Фото: Associated Press

Скандал стався ще у вересні минулого року.

Засновник SpaceX Ілон Маск постане перед судом за звинуваченням у розповсюдженні наклепу на британського дайвера Вернона Ансворта, який брав участь у операції з порятунку дітей з затопленої печери у Таїланді у липні 2018 року.

Засідання відбудеться 22 жовтня поточного року. Таке рішення ухвалив федеральний суддя у Лос-Анджелесі, Каліфорнія, передає DW.

Як відомо, Маск назвав рятувальника “педофілом” у своєму Twitter після того, як той відхилив спроби підприємця долучитись до рятувальної операції і назвав дії Маска піаром. Тепер Ансворт хоче відсудити в Маска близько 75 тисяч доларів компенсації та заборонити йому надалі висловлюватись подібним чином.

Нагадаємо, 10 липня із затопленої печери Тхам Луанг, що на півночі Таїланду, врятували 12 школярів з місцевої футбольної команди "Дикі кабани" та їхнього 25-річного учителя. Всі вони були заблоковані там від 23 червня через сильну зливу, внаслідок якої затопило печеру. Успішний порятунок став результатом складної операції, проведеної місцевими та іноземними військовими.

Повʼязані теми:

Наступна публікація