Стали відомі жахи концтаборів КНДР: матері топлять дітей у відрах, а за критику розстрілюють

Стали відомі жахи концтаборів КНДР: матері топлять дітей у відрах, а за критику розстрілюють

В'язні концтаборів КНДР розповіли про жахи / Фото: unmultimedia.org

Люди шоковані тим, як до них ставляться начальники виправних установ.

В ООН почалися слухання щодо тортур у концтаборах КНДР.

На засідання спецкомітету запросили 30 в'язнів, які розповіли неймовірні історії про порушення прав людини.

Зокрема, 22-річний житель Північної Кореї розповів, як його звинуватили у "тяжкому злочині". Він полягає в тому, що чоловік випадково впустив швейну машину зі сходів, і вона не підлягала ремонту.

"Навіть якщо ти помреш, машину вже не полагодити. Твої руки - ось головна проблема", - сказав йому начальник.

Після цього працівник табору взяв кухонний ніж і відрізав середній палець на руці ув'язненого. Він пізніше розповів, що йому ще пощастило: він боявся, що відріжуть зап'ястя.

Історія ув'язненого Шин Дон Юк - лише одна з багатьох подібних випадків нелюдської жорстокості, про яких громадськість дізналася від комісії ООН.

Так, Шин Дон Юк згадав, як під час його перебування з батьками в концтаборі одну з колишніх ув'язнених змусили втопити новонародженого у відрі з водою, тому що він був народжений поза шлюбом. "Мати благала охорону пожаліти її, але її продовжували бити, - згадує він. - Мати тремтячими руками опустила голову дитини у воду. Плач припинився, у воді з'явилися бульбашки, і дитина захлинулася. Бабуся малюка мовчки забрала його".

За його словами, публічну страту він спостерігав два-три рази в рік. Страчували ув'язнених, в основному, за спроби втечі.

Ще один колишній в'язень Кан Чхольхван описав одне з поширених покарань. Людині, яка висловлювалася проти правлячого режиму, набивали рот камінням. Потім людину зв'язували. Начальник розстрільної команди давав наказ: "Цілься в зрадника батьківщини! Вогонь!".

У засудженого до страти робили три постріли: постріл в голову вбивав його, постріли в груди і в живіт змушували впасти в яму.

При цьому британські журналісти порівнюють північнокорейські виправні заклади з нацистськими концтаборами часів Другої світової війни. У КНДР в'язні живуть і працюють у вкрай важких умовах. Через мізерне харчування в'язні - в тому числі і діти - їдять щурів, жаб, змій та комах.

Як зазначають західні журналісти, подібні історії здаються нам дикістю, але в Північній Кореї це поширена практика.

Раніше повідомлялося, що в магазинах на півдні Північної Кореї, де люди страждають від голоду, продають людське м'ясо. При цьому придбати його можуть тільки працівники місцевих заводів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація