Стало відомо, де утримують українського політв'язня Клиха

Стало відомо, де утримують українського політв'язня Клиха

Фото: Facebook/Антон Наумлюк

Який в нього діагноз - рідним не кажуть.

Українського політв'язня Станіслава Клиха утримують у лікарні у російському Магнітогорську.

Про це повідомив адвокат Ілля Новіков.

"За останньою інформацією Станіслав Клих у лікарні в Магнітогорську, а не в Челябінську, як повідомлялося минулого тижня. У зв'язку з чим його туди перевели і який у нього діагноз рідним офіційно не повідомляють", - написав Новіков у соцмережі.

Психологічний стан Станіслава Клиха, якого засудили у Росії на 20 років, погіршується

Психологічний стан Станіслава Клиха, якого засудили у Росії на 20 років, погіршується

По последней информации Станислав Клых находится в больнице в Магнитогорске, а не в Челябинске, как сообщалось на прошло...

Опубліковано Ильєю Новиковим 30 серпня 2017 р.

Також шанси на обмін для відбування покарання іншого українського в'язня Кремля Валентина Виговського малі.

Нагадаємо, російська прокуратура вимагала ув'язнити Карпюка на 22,5 року, а Клиха – на 22 роки. 19 травня 2016 року суд присяжних визнав Карпюка і Клиха винними. Захист українців впевнений, що на присяжних чинився тиск. Мін'юст заявляє, що одразу після вироку почнуть процедуру екстрадиції українців.

Справа Карпюка і Клиха сфабрикована Російським слідчим комітетом і в ній фігурує прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Адвокат Ілля Новіков опублікував нові подробиці, за його словами, - "цій брудній історії". У ній Росія офіційно заявляє, що в 94-му Яценюк носив прізвисько "бойовик Арсен", воював у Чечні проти російських військ з Олександром Музичком, відомим як Сашко Білий, а ще - колишнім керівником львівської організації УНА-УНСО Андрієм Шкілем і, власне, нині підсудними в Чечні українцями - Карпюком та Клихом.

Згодом судова колегія у кримінальних справах Верховного суду Росії підтвердила вирок українцям, які були незаконно засуджені, відхиливши апеляцію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація