Стало відомо, хто очолить міністерство закордонних справ Німеччини замість Зіґмара Ґабріеля

Стало відомо, хто очолить міністерство закордонних справ Німеччини замість Зіґмара Ґабріеля

Гайко Маас стане новим міністром закордонних справ Німеччини. / Фото: Reuters

Офіційно про це мають оголосити 9 березня.

Посада міністра закордонних справ Німеччини у новому уряді має перейти до Гайко Мааса, повідомили в четвер, 8 березня, кілька німецьких ЗМІ, зокрема видання "Focus Online" та "Spiegel".

Офіційного підтвердження цих повідомлень з боку Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) поки що не було. Соціал-демократи планують 9 березня представити список власних кандидатів на міністерські пости.

Водночас дотеперішній глава МЗС Зіґмар Ґабріель висловив у розмові з журналістами переконання, що Маас, якщо він справді має стати його наступником, зможе "блискуче" впоратися з керівництвом зовнішньополітичним відомством, передає інформагенція dpa.

Під час перебування на посаді міністра юстиції Маас став одним із ініціаторів закону про заборону поширення в соціальних мережах ненависті, пропаганди насильства та фейкових повідомлень. Цей нормативний акт Бундестаг ухвалив улітку 2017 року.

Раніше стало відомо що дотеперішнього очільника МЗС ФРН Зіґмара Ґабріеля не буде в новому німецькому уряді й він працюватиме в якості депутата СДПН у Бундестазі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація