Стало відомо, хто стане представником ЄС з Brexit

Стало відомо, хто стане представником ЄС з Brexit

Фото: Getty Images

Дата початку переговорів поки не називається.

Колишній міністр закордонних справ Франції Мішель Берньє призначений Єврокомісією на посаду парламентера з боку ЄС щодо виходу Британії з Євросоюзу.

Про це пише ВВС.Russian.

Берньє приступить до виконання обов'язків з 1 жовтня. Берньє буде вести переговори з британським міністром з питань виходу з ЄС Девідом Девісом, призначеним на цей пост прем'єр-міністром Британії Терезою Мей. Мішель Берньє очолював МЗС Франції з березня 2004 року по червень 2005 року. З 2010 по 2014 рік Берньє обіймав посаду Європейського комісара з внутрішньої торгівлі та ініціював перегляд банківських законів ЄС після фінансової кризи 2008 року.

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що він шукав "досвідченого політика для такої важкої роботи". Однак деякі британські політичні оглядачі вже назвали призначення Берньє "оголошенням війни", відзначаючи його непопулярність серед британців.

Експерти нагадують, що запропоновані Берньє банківські реформи ЄС були вкрай критично сприйняті у фінансових колах Лондона.

Дата початку переговорів поки не називається.

Нагадаємо, 23 червня у Великобританії провели референдум щодо членства в ЄС. За вихід держави проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС проголосували 48,1%. На наступний день Камерон заявив, що йде у відставку. Він пояснив, що підтримував пропозицію залишитися у складі Європейського союзу.

13 липня британський уряд очолила Тереза Мей, яка стала другою жінкою після Маргарет Тетчер, яка була призначена прем'єр-міністром. Під час свого першого розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом вона заявила, що не збирається переглядати результати референдуму щодо Brexit, проте її уряду знадобиться додатковий час, перш ніж воно буде готове розпочати переговори про вихід країни з Євросоюзу.

Британські юристи оскаржують Brexit у суді

Британські юристи оскаржують Brexit у суді

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація