Стало відомо, коли та де зустрінуться Тіллерсон і Лавров

Стало відомо, коли та де зустрінуться Тіллерсон і Лавров

Фото: Reuters

Тіллерсон нагадав, що він і Лавров вже розмовляли телефоном після того, як Москва наказала Вашингтону скоротити масштаби американської дипломатичної присутності в Росії.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон планує провести в ці вихідні, 5 та 6 серпня, у столиці Філіппін нову особисту зустріч з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Про це повідомляє прес-служба Держдепу.

"Я буду зустрічатися віч-на-віч з міністром закордонних справ Лавровим цими вихідними на полях нарад в Манілі", - заявив Тіллерсон.

Держсекретар США нагадав, що він і Лавров вже розмовляли телефоном після того, як Москва наказала Вашингтону скоротити масштаби американської дипломатичної присутності в Росії.

"Я б сказав, що наші розмови після цих дій були професійними, агресивності не було. Мені здається, міністр закордонних справ Лавров і я розуміємо свої ролі, розуміємо свою відповідальність. Я вважаю, що він настільки ж, наскільки і я, прихильний до спробів знайти шлях, щоб повернути ці відносини до нормального стану", - підкреслив Тіллерсон.

Окрім того, на сайті Держдепу повідомляється, що в Манілі Тіллерсон візьме участь в Регіональному форумі АСЕАН та проведе зустрічі на найвищому рівні з представниками країн Східної Азії.

Нагадаємо, Росія відповіла на черговий пакет антиросійських обмежувальних заходів США і зажадала скоротити кількість американських дипломатів, які перебувають на російській території. Про це повідомляє МЗС РФ. У тексті йдеться, що США "зарозуміло ігнорують позиції і інтереси інших держав" і проводять антиросійські акції нібито під абсолютно надуманим приводом.

Відповідь на санкції: Москва радикально скоротила працівників дипустанов США у Росії

Відповідь на санкції: Москва радикально скоротила працівників дипустанов США у Росії

У МЗС додали, що через "русофобію  і курс на відкриту конфронтацію"  вирішили запропонувати США до 1 вересня 2017 року скоротити кількість персоналу в американських дипломатичних і консульських установах в Російській Федерації до 455 осіб.

Пізніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров обговорив з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном запровадження Росією антиамериканських санкцій. Лавров підкреслив, що рішення зрівняти кількість співробітників американських і російських дипломатичних представництв, а також закрити доступ на два об'єкти посольства США "викликано цілою серією ворожих кроків Вашингтона".

Повʼязані теми:

Наступна публікація