Стало відомо, коли може відбутися голосування Радбезу ООН про Східну Гуту

Стало відомо, коли може відбутися голосування Радбезу ООН про Східну Гуту

Фото: Reuters

Проект резолюції був підготовлений Кувейтом і Швецією.

Голосування за проектом резолюції РБ ООН про негайне встановлення гуманітарної паузи мінімум на 30 днів у Східній Гуті відбудеться в суботу о 12:00 за місцевим часом.

Про це повідомили дипломати в штаб-квартирі ООН, - пише Інтерфакс.

Постпред Кувейту при ООН Мансур Аль-Отейбі повідомив, що »досі (між членами СБ - ред ) немає консенсусу", однак вони "вже близькі до нього". Кувейтський дипломат зазначив, що основні суперечності пов'язані з пунктом проекту документа про параметри перемир'я.

"Ми все ще обговорюємо і працюємо над цим, щоб досягти консенсусу щодо проекту резолюції", - сказав він.

Рада Безпеки ООН знову спробує проголосувати за перемир'я у Сирії

Рада Безпеки ООН знову спробує проголосувати за перемир'я у Сирії

Своєю чергою постійний представник Швеції при ООН Улоф Скуг розповів, що є "розбіжності", над якими члени РБ будуть "працювати сьогодні ввечері". "Ми не збираємося здаватися. Я сподіваюся, що ми завтра приймемо щось дієве, осмислене, ефективне", - заявив він.

Проект резолюції був підготовлений Кувейтом і Швецією. Він пропонує ввести режим припинення вогню на 30 днів, щоб надати можливість ООН для ввезення гуманітарної допомоги, а також евакуювати мирних жителів.

Нагадаємо, Східна Гута є останнім анклавом недалеко від сирійської столиці, який знаходиться під контролем повстанців, серед яких переважає ісламістське угрупування "Джебхат ан-Нусра". Район оточений з усіх боків військами Башара Асада і підрозділами його союзників. Від авіаударів і обстрілів у Східній Гуті за останні п'ять днів, за останніми даними, загинули вже більше 400 цивільних.

Повʼязані теми:

Наступна публікація