Стало відомо, коли ЄС почне переговори з Британією про Brexit

Стало відомо, коли ЄС почне переговори з Британією про Brexit

Фото: Reuters

Євросоюз готовий хоч завтра розпочати переговори з Великобританією щодо виходу зі спільноти, однак поважає становище Лондона.

Лондон може розпочати переговори з Брюсселем про вихід Великобританії з Євросоюзу в січні-лютому наступного року.

Про це заявив голова Євроради Дональд Туск, - пише ТАСС.

За його словами, Євросоюз готовий хоч завтра розпочати переговори з Великобританією щодо виходу зі спільноти, однак поважає становище Лондона.

Він додав, що Брюссель не має наміру починати переговори з Лондоном без офіційного попередження про вихід Великобританії зі складу ЄС.

Нагадаємо, 23 червня у Великобританії провели референдум щодо членства в ЄС. За вихід держави проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС проголосували 48,1%. На наступний день Камерон заявив, що йде у відставку. Він пояснив, що підтримував пропозицію залишитися у складі Європейського союзу.

13 липня британський уряд очолила Тереза Мей, яка стала другою жінкою після Маргарет Тетчер, яка була призначена прем'єр-міністром. Під час свого першого розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом вона заявила, що не збирається переглядати результати референдуму щодо Brexit, проте її уряду знадобиться додатковий час, перш ніж воно буде готове розпочати переговори про вихід країни з Євросоюзу.

Британські юристи оскаржують Brexit у суді

Британські юристи оскаржують Brexit у суді

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація