Стало відомо про стан українця, який заразився коронавірусом на круїзному лайнері

Стало відомо про стан українця, який заразився коронавірусом на круїзному лайнері

Лайнер Diamond Princess на карантині / Фото: Associated Press

Хворому надають усю необхідну допомогу.

Інфікований коронавірусом на круїзному лайнері Diamond Princess громадянин України почувається нормально і перебуває у госпіталі під наглядом лікарів. Про це повідомили у посольстві України в Японії, біля берегів якої на карантині пришвартоване вказане судно.

Дипломати наголосили, що українця лікують і забезпечують усім необхідним.

"Японська сторона офіційно підтвердила лише один випадок серед наших громадян. Українець перебуває зараз у госпіталі під наглядом лікарів. Його лікують, і він забезпечений усім необхідним. Почувається він добре, і в нього, в принципі, видимих ознак симптомів вірусу немає", - наводить УНІАН заяву посольства.

Дипломати додали, що в українця взагалі не було жодних скарг.

Загалом кількість хворих на коронавірус на борту зросла до 130 осіб. Українець серед них лише один. 

Нагадаємо, раніше у Міністерстві закордонних справ України підтвердили зараження українця коронавірусом на борту круїзного лайнера Diamond Princess, закритого на карантин у Японії. Загалом на борту перебувають приблизно 3700 пасажирів і членів екіпажу, серед них зокрема 25 українців. 

Вірус, схожий на застуду, але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи, розпочався з ринку морепродуктів у китайському місті Ухань. Нині сам ринок зачинений і огороджений поліційною стрічкою, а у місті активно відбуваються заходи із знезараження. Посилено контроль в аеропортах не лише Китаю – Таїланд, Австралія та Японія ретельно стежать за пасажирами. 

Відомо, що вірус з китайського Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом тваринам, людям. Спалах вірусу припав на найгірший час - святкування китайського Нового року. Адже саме цього тижня громадяни Піднебесної активно мандрують - приїжджають на свята до родичів як всередині країни, так і з-за кордону. 

26 січня стало відомо, що смертоносний коронавірус з Китаю може передаватися в інкубаційний період, коли людина навіть не підозрює, що вона хвора. Інкубаційний період триває від одного до 14 днів. 30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я за підсумками екстреної наради оголосила спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією міжнародного значення. Це стало опосередкованим визнанням того, що стримати поширення хвороби не вдається і вона з локальної проблеми набуває глобального масштабу. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація