Стало відомо про створення ісламської військової коаліції щодо боротьби з тероризмом

Стало відомо про створення ісламської військової коаліції щодо боротьби з тероризмом

Також у списку відсутні такі країни регіону з переважно мусульманським населенням, як Сирія, Ірак і Оман / Фото: l’Economiste Maghrebin

В коаліцію увійдуть 34 країни.

Саудівська Аравія оголосила про створення ісламської військової коаліції по боротьбі з тероризмом.

Про це повідомляє Reuters. До коаліції увійдуть 34 країни.

З країн Аравійського півострова у військовому союзі будуть брати участь Саудівська Аравія, ОАЕ, Бахрейн, Катар, Кувейт, Ємен. З африканських країн в коаліцію увійдуть Бенін, Чад, Того, Туніс, Джібуті, Сенегал, Судан, Сьєрра-Леоне, Сомалі, Габон, Гвінея, Коморські Острови, Кот-Д'івуар, Лівія, Малі, Єгипет, Марокко, Мавританія, Нігер і Нігерія. Крім того, учасниками об'єднання стануть Йорданія, Палестина, Ліван, Туреччина, Пакистан, Бангладеш, Мальдіви і Малайзія. Іран, шиїтська держава і головний суперник Саудівської Аравії в регіоні, не увійшов до коаліції.

Також у списку відсутні такі країни регіону з переважно мусульманським населенням, як Сирія, Ірак і Оман. Як зазначається, країни вирішили сформувати військовий союз у боротьбі з тероризмом на чолі з Саудівською Аравією, з спільним оперативним центром в Ер-Ріяді. Мета об'єднання — координувати і підтримувати військові операції.

Нагадаємо, що Саудівська Аравія купить бомб у США на більш ніж мільярд доларів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація