Стан тяжкохворого політв'язня Едема Бекірова стрімко погіршується - Денісова

Стан тяжкохворого політв'язня Едема Бекірова стрімко погіршується - Денісова

Фото: Крим.Реалії

Він перебуває в СІЗО Сімферополя.

Стан політв'язня Едема Бекірова, який перебуває у СІЗО в окупованому Сімферополі, стрімко погіршується.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Вона повідомила, що з проханням госпіталізувати кримського татарина зверталася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової. Утім, вона доручила цю справу так званому "уповноваженому з прав людини" в окупованому Криму Людмилі Лубіній, яка спростувала інформацію про погіршення стану здоров’я Бекірова.

Попри це, за інформацією Денісової,  Едема Бекірова 14 травня відправили до лікарні на обстеження до кардіолога та ендокринолога. Медики назвали стан полоненого задовільним, але збільшили кількість одиниць інсуліну. "Це свідчить про те, що у Едема прогресує цукровий діабет. Бекіров також  скаржиться на біль у серці через гіпертонію, що призводить до задишки. Велика кількість інсуліну призвела до збільшення підшлункової залози. Також він потерпає від сильного головного болю та набрякання тіла. Ліва нога взагалі атрофується через малорухливість", - повідомила Денісова.

Вона також звернулася до Тетяни Москалькової з проханням невідкладно вжити заходів для забезпечення прав громадянина України Едема Бекірова, зокрема, надати йому кваліфіковану медичну допомогу.

Нагадаємо, за словами дружини Бекірова, він хворіє вже 18 років. У нього цукровий діабет, перенесений інфаркт, операції на серці та ампутована нога з раною, що ніяк не гоїться. Чоловік зник в окупованому Криму 12 грудня 2018-го. Попри погане самопочуття, він поїхав туди, аби відвідати родичів і стареньку матір. Потім виявилося, що Бекірова доправили до будівлі ФСБ РФ в Сімферополі, йому висунуто звинувачення у зберігання боєприпасів.

Жінка впевнена, історія з перевезенням зброї – маячня. Чоловіка затримали за його проукраїнську позицію. 13 грудня так званий Київський районний суд Сімферополя заарештував на два місяці активіста Едема Бекірова за підозрою у зберіганні боєприпасів. 

В ув'язненого кримськотатарського активіста Едема Бекірова різко погіршилося здоров'я

В ув'язненого кримськотатарського активіста Едема Бекірова різко погіршилося здоров'я

Повʼязані теми:

Наступна публікація