Стеження за Йованович і розмова з українськими прокурорами: у США оприлюднили нові листування від Парнаса

Стеження за Йованович і розмова з українськими прокурорами: у США оприлюднили нові листування від Парнаса

Марі Йованович / Фото: УНІАН

Невідомі нібито стежили за тим, хто мав зустрічі з американською дипломаткою.

Палата представників США оприлюднила нові документи від Льва Парнаса - помічника адвоката Дональда Трампа Руді Джуліані. У них, зокрема, є підтвердження стеження за ексспані-посол США в Україні Марі Йованович. Про це повідомляє CNN.

У документах містяться скриншоти листування із зображенням кандидата в конгресмени від республіканців в Коннектикуті Роберта Гайда. Його повідомлення з телефону, вочевидь, стосуються стеження за Йованович.

В одному з повідомлень невідомий з бельгійським номером відправив Гайду офіційне фото Йованович.

Неназваний абонент пише Гайду:  "Мої контакти перевіряють. Повідомлю вам адресу наступного тижня". У відповідь Хайд написав: "Класно"

Згодом у повідомленнях бельгійський абонент пише Гайду: "Нічого не змінилося, вона (очевидно, Йованович – Ред.) все ще не на місці, вони сьогодні перевіряють знову". Пізніше він пише: "У неї були відвідувачі".

У нових документах можна простежити і зв'язок між помічником Руді Джуліані (адвокат Дональда Трампа)  – Левом Парнасом –  та Дереком Гарві – помічником конгресмена-республіканця з Палати представників Девіда Нуньєса. Парнас і Гарві, зокрема, домовлялися про організацію розмов з українськими високопосадовцями. У повідомленнях є прізвища колишніх генпрокурорів Віктора Шокіна та Юрія Луценка. Парнас і Харві домовлялися про те, щоб провести зустрічі в готелі Trump International у Вашингтоні. 

Раніше повідомлялося, що Нацполіція України відкрила кримінальне провадження через можливе стеження за Йованович. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про те, Україна та США розслідуватимуть цю справу разом. 

Тим часом соратник адвоката президента США Дональда Трампа Лев Парнас заявив, що особисто бачив, як Трамп наказував звільнити Йованович.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація