Стіну на кордоні із Мексикою Трамп хоче звести за рахунок оборонного бюджету

Стіну на кордоні із Мексикою Трамп хоче звести за рахунок оборонного бюджету

Фото: Reuters

Раніше обидві палати Конгресу прийняли, а президент затвердив закон про бюджетні витрати США на 2018 фінансовий рік.

Через недофінансування ініціативи президента США Дональда Трампа щодо будівництва стіни на кордоні з Мексикою, він хоче зробити це за рахунок оборонного бюджету.

Президент і міністр оборони вже обговорювали таку можливість, сказала речниця Пентагону Дана Уайт, - пише Укрінформ.

У цьому зв'язку вона підкреслила, що Джеймс Меттіс "надає пріоритетного значення безпеці американців та безпеці країни", тому готовий обговорювати з президентом можливість асигнувань на будівництво стіни за рахунок оборонних витрат.

Трамп наказав негайно розпочати будівництво стіни на кордоні США та Мексики

Трамп наказав негайно розпочати будівництво стіни на кордоні США та Мексики

Нагадаємо, що раніше обидві палати Конгресу прийняли, а президент затвердив закон про бюджетні витрати США на 2018 фінансовий рік, який добігає кінця 30 вересня. У документі передбачене безпрецедентно високе фінансування оборонних потреб Пентагону в сумі близько $ 700 млрд.

Натомість замість $ 25 млрд, які Трамп хотів отримати на будівництво стіни на кордоні з Мексикою, бюджет має лише $ 1,6 млрд. Для перерозподілу фінансування необхідне затвердження Конгресу США.

Нагадаємо, раніше йшлося про те, що, за попередніми підрахунками, загальні витрати на "стіну" перевищать $ 33 млрд протягом наступного десятиліття. Раніше блог американського президента став першим публічним підрахунком витрат США на будівництво стіни із Мексикою, про яку Трамп заявляв ще під час передвиборної кампанії.

Після інавгурації Трамп заявив, що для початку будівництва будуть використовуватися кошти американських платників податків, а згодом Мексика сама все відшкодує.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація