Столтенберг назвав Росію "більш напосідливою" і пообіцяв допомогу Україні

Столтенберг назвав Росію "більш напосідливою" і пообіцяв допомогу Україні

Фото: Associated Press

Альянс не залишить свого партнера наодинці з агресивним сусідом.

Північноатлантичний альянс продовжить надавати допомогу Україні в її протистоянні гібридній агресії Росії на сході країни та у Криму. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

"Незаконна анексія Криму та продовження спроб дестабілізації ситуації в Україні – це частина загальної моделі поведінки Росії, яку ми спостерігаємо протягом останніх років", – зауважив генсек Альянсу. Водночас він заявив, що не бачить прямого зв'язку між агресією РФ проти України та виходом Кремля з договору щодо ракет малої і середньої дальності.

Тому, на думку Столтенберга, навіть у випадку досягнення компромісу з РФ щодо цього договору та повернення його дії, підтримка Альянсом України не буде зменшена. "Ми продовжимо надавати політичну і практичну підтримку Україні", - наголосив він і додав, що за останні роки політика Кремля стала зухвалішою. "Більш напосідливі дії, агресивні дії стосовно України, незаконна анексія Криму, модернізація збройних сил, інвестиції в нові і звичайні види озброєнь, інвестиції в нові ядерні потенціали і риторика – більш напосідлива", - підсумував очільник НАТО.

Як повідомлялося, цього місяця генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час брифінгу за підсумками зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським заявив, що Альянс підтримує територіальну цілісність України і ніколи не визнає російську агресію на Донбасі, окупацію Криму, а також напад на українські кораблі у Керченській протоці.

Повну підтримку Україні висловив генсек НАТО Єнс Столтенберг

Повну підтримку Україні висловив генсек НАТО Єнс Столтенберг

Повʼязані теми:

Наступна публікація