Столтенберг пояснив розширення НАТО військовими прагненнями Росії

Столтенберг пояснив розширення НАТО військовими прагненнями Росії

Фото: Reuters

Альянсу зрозуміле бажання Грузії стати членом НАТО.

Генсек НАТО Йенс Столтенберг пов'язав розміщення батальйонів Північноатлантичного альянсу в Прибалтиці і Польщі з військовими прагненнями Росії.

Про це він заявив в ході свого виступу в Тбілісі, - пише "Інтерфакс".

"Причина розміщення чотирьох батальйонів НАТО в країнах Балтії та Польщі полягає в тому, що ми побачили військові устремління Росії, її бажання використовувати силу проти сусідів", — заявив генсек. Він зазначив, що нарощування сил НАТО в Чорному морі також є відповіддю на посилення збройних сил Росії в Криму.

Столтенберг зазначив, що альянсу зрозуміло бажання Грузії стати членом НАТО.

"Коли ти маленька країна, а з тобою межує великий сусід, для безпеки необхідна платформа і ти бажаєш стати членом колективної безпеки альянсу. Мій головний рада Грузії — продовжувати реформи", — додав генсек.

Нагадаємо, що раніше глава держави повідомив Столтенберга про ескалації ситуації на Донбасі та Луганщині та зростання кількості російських провокацій в окупованих Донбасі і Криму.

Порошенко також закликав зберігати питання російської агресії проти України на порядку денному Північноатлантичного Альянсу, а Столтенберг підкреслив важливість повного виконання Мінських домовленостей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація