Страхові виплати через пожежу у Канаді сягнуть $ 7 млрд

Страхові виплати через пожежу у Канаді сягнуть $ 7 млрд

Фото: Reuters

Близько 1600 будинків згоріло.

Пожежа в канадській провінції Альберта, яка триває вже тиждень, буде коштувати як мінімум 7 млрд доларів - стільки становить сума страхових виплат, яка рекордна для Канади.

Пожежа, що почалася в Альберті, вже поширилася на сусідню провінцію Саскачеван. Влада каже, що вона може тривати місяці. Через спекотну погоду і висохлі од спеки ліси, вогонь вже захопив удвічі більшу територію, ніж на початку. Влада попереджає також про сильно забруднене повітря. Вогонь вирує на площі більше 2000 кв. км і влада вважають, що тільки сильні проливні дощі можуть допомогти рятувальникам взяти вогонь під свій контроль.

Більше ста тисяч чоловік були евакуйовані з Форту Мак-Мюррей. Повна евакуація жителів міста повинна завершитися до вечора неділі. Жителів Форту Мак-Мюррей попередили, що вони не зможуть повернутися в свої будинки найближчим часом. Крім вогню, який став відступати від міста, є й інша причина – пошкодження енергоносіїв і непридатна питна вода.

З вогнем борються понад 500 пожежників, в операції беруть участь 15 вертольотів і 14 літаків. Близько 1600 будинків згоріло.

Ще однією проблемою для евакуйованих жителів міста стала доля їхніх домашніх тварин. Багато господарів просто не встигли взяти з собою своїх улюбленців. Пошуком тварин займаються волонтери. Вони збирають дані про зниклих собак і котів. У числі інших, у них є прохання про пошук 32 геконів, що жили в одному з будинків міста.

Напередодні вогонь повернувся "допалити" нафтову столицю Канади. Як повідомлялося, 4 травня лісова пожежа в канадській провінції Альберта змусила місцеву владу оголосити про евакуацію міста Форт Мак-Мюррей.

Мер міста закликав своїх підопічних тікати подалі. Всі бояться того, що вітер змінить свій напрямок, і вогонь повернеться вдруге. "Немає нічого страшнішого, ніж залишати власний будинок. Крім одного – застрягти у власному домі, як у пастці", - застерігає голова провінції Альберта Рейчел Нотли.

За добу площа лісових пожеж у центральній Канаді зросла вдвічі

За добу площа лісових пожеж у центральній Канаді зросла вдвічі

Повʼязані теми:

Наступна публікація