Стрілянина в американській Аврорі стала помстою за звільнення з роботи

Стрілянина в американській Аврорі стала помстою за звільнення з роботи

Фото: pixabay.com

Стрілець убивав своїх співробітників.

Трагедія в американському місті Аврора неподалік Чикаго в штаті Іллінойс була зумовлено помстою за звільнення. Чоловік відкрив вогонь по колишніх співробітниках і вбив п’ятьох із них, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Перші постріли у будівлі компанії з виробництва промислових клапанів пролунали в розпал робочого дня. Нападник відкрив вогонь у складському приміщенні, його жертвами стали чоловіки – колеги стрільця. За даними американських журналістів, співробітник компанії дістав зброю просто під час зустрічі, на якій обговорювали його звільнення. 45-річний Гері Мартін пропрацював на підприємстві третину свого життя. За даними місцевих ЗМІ, Мартін раніше мав судимість – у 1995-му за напад за обтяжувальних обставин у Міссісіпі.

Помста за звільнення: у США чоловік відкрив вогонь по колишніх співробітниках

Помста за звільнення: у США чоловік відкрив вогонь по колишніх співробітниках

"Сказати, що сьогодні сумний день для нашого міста – це не сказати нічого. Протягом багатьох років таке саме відбувається по всій країні. Це жахливо, коли ми бачимо таке у новинах. Але пережити це на власному досвіді – набагато болючіше", - каже мер Аврори Річард Ірвін. Нападника вдалося ліквідувати, однак у перестрілці дістали поранення п’ятеро поліцейських. Доки тривала операція, десятки працівників підприємства не випускали назовні. "Уся операція тривала близько 1 години 35 хвилин. У той час, коли нападника шукали, вогонь не відкривали. Стрілець переховувався у будівлі. Коли його локалізували, перестрілка почалася знову", - розповів шеф поліції Крістен Зіман.

Також з міркувань безпеки з навчальних закладів, що неподалік, не випускали школярів. Постріли на території підприємства було чутно навіть з сусідніх будівель. Стрілянина в Аврорі сталася наступного дня після роковин трагедії в школі у Паркленді. Торік там відкрив вогонь колишній учень – загинуло 17 людей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація