Структури "кухаря Путіна" Пригожина допомагали диктатору Судану вгамувати протести – "Досьє"

Структури "кухаря Путіна" Пригожина допомагали диктатору Судану вгамувати протести – "Досьє"

Фото: Associated Press

Йому радили посилити покарання за участь у мітингах та затримувати лідерів активістів.

Політтехнологи та структури "кухаря Путіна", бізнесмена Євгена Пригожина допомагали диктатору Судану Омару аль-Баширу залишитися при владі та вгамувати масові протести.

Про це йдеться у документах центру "Досьє", який належить російському опозиційному бізнесмену Михайлу Ходорковському.

Згідно зі стратегією, у Судані планували розгорнути цілу мережу різних технологій, які використовують і в Росії. Суданському диктатору пропонували підняти якість провладних ЗМІ, водночас поступово придушувати опозиційні медіа.

У Судані планували розгорнути проект "Башир – батько нації", який би передбачав відділення його особистості від непопулярної владної партії та створити образ надпартійного лідера.

Також пропонувалось створити підконтрольну опозицію, ухвалити закони про заборону проведення несанкціонованих мітингів та затримувати координаційних лідерів активістів. У свідомість населення планувалось нав’язати ідею ворожих США та ЄС, які шляхом мирних революцій прагнуть створити "хаос та війну".

Нагадаємо, 11 квітня армія Судану захопила владу в країні після тривалих багатотисячних протестів проти диктатора Омара аль-Башира, який керував країною 30 років. Вона призупинила дію конституції, а також розпустила чинні органи влади, зокрема парламент. За словами військових, вони очолюватимуть країну протягом двох років перехідного періоду.

Державний переворот у Судані: армія скинула президента та оголосила надзвичайний стан

Державний переворот у Судані: армія скинула президента та оголосила надзвичайний стан

Повʼязані теми:

Наступна публікація