Студенти у Білорусі страйкують через затриманих товаришів, а тисячі жінок вийшли на марш: 28-й день протестів

Студенти у Білорусі страйкують через затриманих товаришів, а тисячі жінок вийшли на марш: 28-й день протестів

Фото: Associated Press

Невідомі силою заганяють студентів у мікроавтобуси, а на відео стверджують, що "нікого не чіпають".

28-й день протестів у Білорусі відзначився потужними протестними акціями студентів, а також "Жіночим маршем". Як завжди, не минулося без затримань мітингувальників. 

Про це повідомляє Tut.by.

У Мінську відбулася акція солідарності студентів із затриманими 4 вересня товаришами, які навчаються у Мінському державному лінгвістичному університеті (МДЛУ). Їх затримали за те, що вони співали пісень із мюзиклу "Знедолені" та французьку "Марсельєзу", тримаючи біло-червоно-білі прапори. 

Щонайменше 10 студентів затримали сьогодні, 5 вересня. Невідомі у масках заганяли студентів до бусів. На відео помітно, як студентів силою заштовхують у транспортні засоби. Очевидці кричать: "Не чіпайте дітей". У відповідь лунає: "Ми нікого не чіпаємо".

Пізніше, о 15:00, в районі Комаровського ринку у Мінську почався "Жіночий марш". За оцінками Tut.by, на акції зібралося близько 10 тисяч людей. Чоловіків на акції майже немає. 

Жінки переважно тримають біло-червоно-білі прапори, однак є й ті, що несуть червоно-зелені. Декілька людей прийшли з прапорами інших країн: Канади, Литви, Латвії, України, Іспанії, США та інших. 

Біля будівлі КДБ жінки намагалися пов'язати прапори на кількох силовиків, але ті зірвали їх. Протестувальниці вигукують "Покажи обличчя", "Ваші матері з нами", "Через нього матері хоронять своїх дітей". 

У ЖК "Каскад" стався конфлікт між місцевими мешканцями і невідомими в балаклавах, які намагаються зняти біло-червоно-білі прапори, розвішані між будівлями. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація