Суд Туреччини звільнив американського пастора, через якого США запровадили санкції

Суд Туреччини звільнив американського пастора, через якого США запровадили санкції

Фото: Reuters

США вимагали від Туреччини його відпустити.

Суд у Туреччині у західній провінції Ізмір звільнив американського пастора Ендрю Брансона, через арешт якого погіршились американсько-турецькі відносини.

Про це у п'ятницю, 12 жовтня, пише BBC.

Ендрю Брансон був заарештований турецькою владою у 2016 році за підозрою в шпигунстві і підтримці антиурядових структур, які намагалися вчинити державний переворот в липні 2016 року. 

Американський пастор заперечує звинувачення в шпигунстві, що могло б призвести до 35-річного терміну в'язниці.

Він був засуджений до трьох років позбавлення волі, проте, він не буде відбувати термін покарання, оскільки провів два роки у турецькій в'язниці.

Новину про його звільнення вже привітав президент США Дональд Трамп. У своєму Twitter він висловив сподівання, що Брансон повернеться до США найближчим часом.

Напередодні західні ЗМІ повідомляли, що влада США і Туреччини досягли таємної угоди про звільнення Брансона після наступних судових слухань у його справі.

Нагадаємо, США ввели санкції проти Туреччини через затриманого американського пастора. Під санкції потрапили міністр юстиції Туреччини Абдулхаміт Гуль та міністр внутрішніх справ Сулейман Сойлу. У Білому домі вважають, що вони зіграли провідну роль у затриманні та арешті Брансона у 2016 році. Через запровадження санкцій турецька ліра опустилася до найбільшого свого мінімуму стосовно долара.

Уряд Туреччини зміг стабілізувати курс ліри та зберегти гаманці туристів

Уряд Туреччини зміг стабілізувати курс ліри та зберегти гаманці туристів

Повʼязані теми:

Наступна публікація