Суд у США скасував частину указу Трампа про заборону на в'їзд біженців

Суд у США скасував частину указу Трампа про заборону на в'їзд біженців

Дональд Трамп / Фото: Reuters

Уряд зможе займатися проблемами національної безпеки щодо біженців, але не обмежувати їхнє право на в'їзд.

Федеральний суд у Сіетлі частково скасував положення указу президента США Дональда Трампа про заборону на в'їзд біженців із 11 країн, переважно близькосхідних та африканських.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що указ президента про обмеження на в'їзд біженців - порушення Конституції та федеральних законів. Таким чином виконавча влада зможе контролювати процеси, що стосуються національної безпеки у питаннях біженців, однак повністю обмежити їхній потік права не матиме. 

Також суд відновив закриту новою адміністрацією США програму з воз'єднання сімей біженців, у рамках якої більш ніж 2 тисячі біженців прибули у США у 2015 році. 

"Це рішення надає допомогу тисячам біженців у нестабільних ситуаціях на Близькому Сході та Східній Африці, а також біженцям, які вже перебувають у США та намагаються об'єднатися зі своїми подружжям та дітьми", - сказав представник Міжнародного проекту допомоги біженцям Маріко Хіросе. 

Нагадаємо, Верховний суд США частково відновив дію указу президента про заборону в'їзду в США громадян шести країн з переважно мусульманським населенням. Указ стосується Лівії, Ірану, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену. Раніше це розпорядження було призупинено федеральним судом та залишено без змін апеляційними судами США.

27 січня президент США Дональд Трамп своїм указом заборонив прибуття в Штати громадян семи, населених переважно мусульманами, країн на 90 днів. Це рішення призвело до хвилі протестів в аеропортах по всій країні.

Ряд американських судів виніс постанови про призупинення скандального указу. До всього, Трамп звільнив виконуючу обов'язки прокурора, яка критикувала антиміграційний указ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація