Суд у США ухвалив заяву скандальної росіянки Бутіної про визнання вини

Суд у США ухвалив заяву скандальної росіянки Бутіної про визнання вини

Фото: Reuters

Незабаром після цього засідання суду завершилося.

Американський суд в столичному окрузі Колумбія прийняв заяву росіянки Марії Бутіної про визнання вини, повідомляє агентство Bloomberg.

Незабаром після цього засідання суду завершилося.

Раніше повідомлялося, що Бутіна на слуханнях визнала себе винною в участі у змові проти США.

На слуханнях в суді, вона сказала, що діяла "під керівництвом" російської офіційної особи. Її завданням було встановити неофіційні контакти з американцями, які мають вплив на політику США.

Дівчина сказала, що хотіла обзавестися контактами серед республіканців і Національної стрілецької асоціації США, повідомляє Bloomberg.

"Бутін визнала у федеральному суді у Вашингтоні, що працюючи на російську владу, увійшла в розташування лідерів національної стрілецької організації і впливових консерваторів (республіканців - ред)", - повідомляє агентство.

Агентство з посиланням на адвоката Бутіну повідомляє, що його підзахисна буде співпрацювати з владою.

Bloomberg зазначає, що якщо в суді визнають достатнім таке визнання вини і погодяться на пропозицію Бутіної про співпрацю, то їй загрожує до п'яти років в'язниці.

До недавнього часу вона не визнавала свою провину ні у діяльності в якості іноземного агента в США, ні в конспіративної діяльності на користь РФ. Проте раніше на цьому тижні вона повідомила суду в США, що готова змінити свою позицію і відкликати заяву, в якій називала себе невинною.

Нагадаємо, росіянку Марію Бутіну заарештували в липні 2018 року. Згідно з обвинувальним актом, вона працювала з двома неназваними громадянами США і російським чиновником, щоб спробувати впливати на американську політику і проникнути в організації, які виступають за право носити зброю.

Вона організовувала вечері у Вашингтоні і Нью-Йорку і намагалася розвивати відносини з американськими політиками, щоб встановити "обхідні канали комунікацій, щоб проникнути до національного органу прийняття рішень і щоб просунути порядку денного Російської Федерації".

Повʼязані теми:

Наступна публікація