Суд у США відхилив розгляд прохання росіянки Бутіної про зняття з неї обвинувачень

Суд у США відхилив розгляд прохання росіянки Бутіної про зняття з неї обвинувачень

Марія Бутіна | facebook.com/mvbutina

Бутіна подала в суд документи, які були відхилені канцелярським службовцям.

Федеральний суд у Вашингтоні без розгляду відхилив прохання затриманої в США росіянки Марії Бутіної про зняття з неї обвинувачень.

Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на матеріали суду.

Відзначається, що Бутіна подала в суд документи, які були відхилені канцелярським службовцем через технічну помилку.

Нагадаємо, росіянку Марію Бутіну заарештували у неділю, 15 липня. Згідно з обвинувальним актом, вона працювала з двома неназваними громадянами США і російським чиновником, щоб спробувати впливати на американську політику і проникнути в організації, які виступають за право носити зброю.

Вона організовувала вечері у Вашингтоні і Нью-Йорку і намагалася розвивати відносини з американськими політиками, щоб встановити "обхідні канали комунікацій, щоб проникнути до національного органу прийняття рішень", щоб просунути порядку денного Російської Федерації ", йдеться в обвинувальному акті.

Її звинувачують у спробі організувати "неофіційний канал зв'язку" між Республіканською партією і Кремлем в 2015-2016 роках, перед президентськими виборами в США. Джерела вказують, що її куратором в Москві був заступник голови Центробанку РФ, колишній сенатор Андрій Торшин. У квітні цього року він потрапив в санкційного списку Міністерства фінансів США.

18 липня суд США вирішив залишити росіянку під арештом, поки йде слідство.

Повʼязані теми:

Наступна публікація