Сутички з поліцією і бруківка як зброя. У Німеччині почалися нові заворушення через мігрантів

Сутички з поліцією і бруківка як зброя. У Німеччині почалися нові заворушення через мігрантів

Фото: Reuters

Загалом на вулиці міста вийшли понад вісім тисяч осіб.

У суботу, 1 вересня, в німецькому місті Хемніц, де пройшло одразу декілька акцій, пов'язаних із вбивством 35-річного німця, у якому підозрюють біженців, відбулися нові зіткнення. У результаті постраждали щонайменше 11 осіб.

Як передає DW, у Хемніці відбулися дві великі акції протесту. За даними поліції, загалом на вулиці міста вийшли понад вісім тисяч осіб. Через побоювання провокацій до Хемніцу були передислоковані поліцейські з декількох федеральних земель Німеччини, до міста прибули водомети, броньовані автомобілі і вертоліт. 

В акції проти політики з питань біженців взяли участь прихильники право-популістської партії Альтернатива для Німеччини, представники ксенофобського руху Pegida і правого руху Pro Chemnitz. Вони несли плакати з ймовірними жертвами злочинів мігрантів.

Хода правих виявилося численнішою, на неї вийшли близько 4,5 тисяч осіб. За повідомленнями деяких журналістів у Twitter, на акцію правих також прибули активісти з Польщі, Чехії та Швейцарії.

На мітинг проти ворожості по відношенню до демонстрантів вийшли близько 3,5 тисяч осіб. Серед них - мер Хемніца Барбара Людвіг і глава парламентської фракції Лівої партії Дітмар Барч.

"Ми будемо протистояти правим підбурювачам усіма засобами правової держави", - заявила Людвіг.

Противники праворадикалів також намагалися перекрити їм дорогу сотнями розкладених на дорозі книг з Конституцією Німеччини.

Як повідомляється, поліція перешкоджала сутичкам між учасниками обох мітингів і в якийсь момент припинила акцію противників міграційної політики, заблокувавши їх рух. Ліві активісти розбирали бруківку, щоб скористатися нею проти опонентів. У результаті поліція затримала кількох людей, які намагалися напасти на своїх противників, але обійшлося без великих заворушень.

Як передає Bild, під час демонстрацій у Хемніці постраждали 11 осіб.

"Рятувальна служба виїжджала на місце різних інцидентів 17 разів, а всі постраждалі були госпіталізовані", - йдеться в повідомленні.

20 людей зазнали поранень після заворушень у Німеччині

20 людей зазнали поранень після заворушень у Німеччині

Нагадаємо, що вночі проти 26 серпня в місті Хемніц, що на сході Німеччини, 35-річний німець загинув у результаті бійки, в якій брали участь до 10 осіб різних національностей. Крім того, двоє людей отримали поранення різного ступеня тяжкості і перебувають у лікарні.

Цього ж дня у Хемніці відбулися два спонтанних мітинги. Демонстрація за участю правих екстремістів зібрала від 800 до 1000 людей, які вирушили в центр міста, не звертаючи уваги на поліцію і скандуючи ксенофобські гасла.

У результаті недільних сутичок постраждали щонайменше троє іноземців. Йдеться про 17-річного афганця, 18-річного сирійця і 30-річного болгарина. Також постраждала 15-річна німкеня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація