"Талібан" після захоплення Афганістану готує нову систему управління країною - ЗМІ

"Талібан" після захоплення Афганістану готує нову систему управління країною - ЗМІ

Фото: Associated Press

Таліби зосередяться на захисті прав усього населення за дотримання норм шаріату.

Бойовики руху "Талібан", які захопили владу в Афганістані, презентують нову систему управління країною. 

Про це повідомляє Reuters з посиланням на представника руху.

Зазначається, що це станеться упродовж найближчим часом. "Експерти в галузі права, релігії і зовнішньої політики мають намір представити нову систему управління (країною) в найближчі тижні", - зазначив він в коментарі агентству. 

Таким чином таліби зосередяться на захисті прав усього населення за дотримання норм шаріату. У "Талібані" наголошують, що нова структура управління країною не буде демократією як це визначають на Заході, але "вона захистить права кожного".

Як повідомлялося, 15 серпня речник політичного офісу радикального ісламістського руху "Талібан" Мухаммед Наїм  заявив про "завершення війни" в Афганістані. Цього дня бойовики увійшли до столиці Кабула, а перед цим захопили низку стратегічних та найбільших міст країни. 

Президент Афганістану Ашраф Гані 15 серпня втік з країни. За його словами, змушений був покинути країну. Він поїхав, бо "не хотів стати причиною кровопролиття у столиці". Гані пообіцяв повернутися. 

Представники терористичного руху "Талібан" 19 серпня офіційно оголосили про утворення "Ісламського емірату Афганістан". Речник "Талібану" Забіхулла Муджахід заявив, що хоче сформувати хороші дипломатичні та торгові відносини з усіма країнами.

Новини світу: бойовики Талібану погрожують родичам афганців, які співпрацювали з НАТО

Новини світу: бойовики Талібану погрожують родичам афганців, які співпрацювали з НАТО

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Талібан захопив Афганістан
Наступна публікація