Театр одного актора: 4-годинна пресконференція Путіна продемонструвала його жахаючі амбіції

Театр одного актора: 4-годинна пресконференція Путіна продемонструвала його жахаючі амбіції

Фото: Associated Press

Очільник Кремля згадав про території Росії і визнав надання зброї бойовикам в Україні.

Путін цього тижня влаштував чотиригодинне шоу, яке він називає пресконференцією і де-факто офіційно визнав: Москва претендує на східні та південні території України, а ще постачає важке озброєння окупаційній владі Донбасу, яке виводити звідти не збирається, йдеться в ТСН.Тиждень.

За традицією на цьому шоу свою роль грає численна журналістська масовка – хтось у костюмі снігурки або національному вбранні, хтось з плакатами, дехто навіть іконою.  Більшість російських журналістів дякують,  їх питання, то швидше  "чолобитна від мужиків до царя"– Путін допоможи щось побудувати чи відремонтувати, захисти від свавілля місцевих бояр, тобто чиновників.

Господар  Кремля  раптом визнає від 2014 року – після вторгнення в Україну в Росії збільшується рівень бідності. І це не єдине його приголомшливе одкровення. Журналіст "УНІАН" Роман Цимбалюк поставив запитання, з відповіді на яке Путін завжди всіляко ухилявся  і ось ледь не  прямо визнав присутність російських танків та артилерії на Донбасі. «Мені весь час запитують, звідки у них танки, важка артилерія. Послухайте, у багатьох гарячих точках світу відбуваються різного роду конфлікти і бойові дії, причому із застосуванням танків, артилерії і так далі. Звідки це? Мабуть від тих структур і держав, які їм симпатизують», - заявляє Путін.

Навіть найближчі союзники Росії в таких збочених симпатіях не помічені. Але у російському законодавстві є стаття у кримінальному кодексі  - 353  - ведення агресивної війни. Покарання до 20 років в’язниці. Російський опозиціонер Олексій Навальний дуже влучно описав бенефіс Путіна. «Щойно справа заходить про Україну - очі горять, все знає, яка гілка газопроводу куди йде, всі цифри пам'ятає напам'ять… Нескінченне обговорення цієї України і звичайно нескінченна брехня - такого характеру як вуж на сковорідці», - каже російський опозиціонер Олексій Навальний у своєму блозі.

Тема України дійсно не дає спокою Путіну. Фактично він прямо каже, що  поки живий, Україні з ним домовитись не вдасться. З Донбасу йти не збирається. Вимагає розведення сил та техніки на всій лінії зіткнення. В його розумінні - це наш відступ. І нарешті нові територіальні претензії, бо з реальною історією це не має абсолютно нічого спільного. «Ось зараз ми з колегою з України говорили з приводу наших взаємин. Але в ході створення Радянського Союзу споконвічно російські території, які до України взагалі ніколи не мали жодного стосунку, були передані Україні з дивним формулюванням «для підвищення процентного співвідношення пролетаріату в Україні», - каже очільник Кремля.

Питали у Путіна  і як він планує зберегти  владу після 2024 року, чи відповідає дійсності його намір очолити нову державу на базі Росії та Республіки  Білорусь. Адже за Конституцією він вже не може балотуватись на новий президентський термін.  Замість відповіді роздуми про один народ – росіяни, білоруси та… українці. От  і є привід замислитися, що Кремлівський господар має на увазі: чи свою історичну місію по відновленню СССР 2.0 чи все таки план довічного правління. 

Кореспондент Роман Цимбалюк.

Повʼязані теми:

Наступна публікація