Техас зіткнувся з рекордними паводками внаслідок урагану "Гарві"

Техас зіткнувся з рекордними паводками внаслідок урагану "Гарві"

Фото: Reuters

Стихія виявилася менш потужною, ніж очікувалося, однак завдала чималих збитків.

Південним узбережжям США прокотився наймасштабніший за десятиліття ураган "Гарві". Найбільшого удару зазнав штат Техас, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Сила вітру в епіцентрі стихії сягала 215 км/год, і американцям лише залишалося сподіватися, що буревій не набере додаткової потужності. За 5-бальною шкалою "Гарві" надали четверту категорію, а в Техасі оголосили режим стихійного лиха. "Немає місця для самозаспокоєння та легковажності, коли ми маємо справу з таким страшнючим ураганом, що насувається з Мексиканської затоки. Усі мають бути пильними", - заявив мер Нового Орлеана Мітч Лендрйо.

Удар "Гарві": узбережжям США прокотився наймасштабніший за десятиліття ураган

Удар "Гарві": узбережжям США прокотився наймасштабніший за десятиліття ураган

Ураган "Гарві" є наймасштабнішим за останні 12 років, поки що відомо про десятьох потерпілих. Зруйновані кілька будівель, поламані десятки дерев та світлофорів, майже 300 тисяч людей опинилися без світла. У Техасі затоплено кілька міст, рух на головних автомагістралях перекритий.

Буревій у суботу значно послабшав, вітер стих у кілька разів, тож небезпеку тайфуну понизили до першої категорії. Однак зливи ще литимуть, попереджають синоптики. "Ми матимемо справу з величезними, мабуть, навіть рекордними паводками в кількох районах штату. Ви ж знаєте, що цей ураган просуватиметься вглиб країни й ще кружлятиме кілька днів", - розповів губернатор Техасу Ґреґ Еббот.

Кореспондент ТСН Мар'яна Зінковська

Повʼязані теми:

Наступна публікація